Gebrand op schone rook- en luchtkanalen

Contact

Een schone schoorsteen is een veilige schoorsteen

Onderzoek heeft uitgewezen dat 40% van de schoorstenen niet periodiek wordt geveegd door een schoorsteenveger. Veel mensen staan er niet bij stil dat een schoorsteen onderhoud nodig heeft. Bij het stoken van hout, olie of andere stoffen ontstaan onverbrande deeltjes die zich aan de binnenkant van uw schoorsteen hechten. Deze kunnen in brand vliegen, met een schoorsteenbrand als gevolg. Voor uw veiligheid is het belangrijk om een schoorsteenveger het kanaal te laten vegen.

Rookkanalen controleren en reinigen

Wij kunnen uw kanaal met het oog controleren of met een speciale camera. Zo kunnen mogelijke problemen en obstakels aan de binnenkant van de schoorsteen ontdekt worden.


Gebruikt u een kachel of open haard als sfeerverwarming, dan volstaat een jaarlijks bezoek van de schoorsteenveger. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld als hoofd- of bijverwarming, is het verstandiger de schoorsteenveger 2 keer per jaar uw schoorsteen te laten vegen. Indien u beschikt over een rookgaskanaal is het advies 1 keer per 2 jaar. Hierover kunnen wij u altijd van persoonlijk advies voorzien.

Tarieven 2021 rookkanaal reinigen
• Eerste kanaal: € 55-
• Tweede en opvolgend kanaal: € 38,- per kanaal
• Gaskachel: € 55,-

Rookkanaal laten reinigen

Luchtkanalen reinigen

Dagelijks produceren wij, onze huisdieren en ons apparatuur stof, vuil en vocht. Bij een slechte ventilatie van uw huis kunnen er gezondheidsklachten optreden zoals branderige ogen, hoesten, vermoeidheid, concentratieproblemen en allergieën. 

Een schoon ventilatiesysteem is dus belangrijk. Alleen de filters van uw ventilatiesysteem reinigen is dan niet voldoende. Het systeem moet regelmatig in zijn geheel worden gereinigd om zo een schone en gezonde lucht in huis te creëren. Doet u dit niet, dan kan vuile lucht niet worden afgevoerd en zal de afzuigcapaciteit minder zijn. Dit veroorzaakt een hoge luchtvochtigheid en schimmels.

Reinigen is goed voor u en uw portemonnee

Laat de motor en afzuigers van uw ventilatiesysteem minimaal elke 2 jaar reinigen. En het complete systeem elke 4 jaar. Bijkomend voordeel van regelmatig onderhoud is energiebesparing. Een vervuild afzuigsysteem moet harder werken en dat kost meer energie. Ook kan het geluidsoverlast veroorzaken.

Vakkundige reiniging

Door de luchtvochtigheid te meten, weten we wat de luchtkwaliteit bij u thuis is. Een camera-inspectie helpt inzicht te krijgen in uw ventilatie- en afzuigsysteem. We kunnen een onderhoudscontrole voor u uitvoeren of direct overgaan tot reiniging van uw systemen.

Tarieven reinigen luchtkanalen

• 1 motor en 2 ventielen reinigen: € 160,-
• Derde en opvolgend ventiel: € 40,- per ventiel

+ Voorrijdkosten: afhankelijk van afstand op aanvraag
• Motorvervanging: prijs op aanvraag

Extra schoorsteenwerkzaamheden

Het plaatsen of vervangen van een schoorsteenkap, rooster of ventiel: op aanvraag.

Nest verwijderen: per halfuur € 55,-

Camera-inspectie: € 125,-
Combineert u een reiniging met camera-inspectie, dan krijgt u € 25,- korting.

Reguliere uurtarief: € 67,50


Montage op dak (dakwerk) € 50,-

+ Regulier uurtarief.


Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.
U kunt bij ons pinnen of contant betalen.

Schakel de schoorsteenveger in

Bekijk ons kappenaanbod

Schoorsteenkap rond

Kap 150 t/m 300 mm (verstelbaar)  € 35,-

Schoorsteenkap metaal

Kap (maat schoorsteengat 250 mm) € 70,-

Schoorsteenkap breed

Kap (maat schoorsteengat 350 mm) € 85,-

Schoorsteenkap firemaster

Firemaster-kap € 150,-